Használati utasítása Rhino Horn

 

Instructions for Nasal CleansingAz első használat előtt alaposan mossa meg meleg vízzel!

A víz elkészítése

Az orröblítésre szánt víz langyos, megközelítőleg testhőmérsékletű (kb 37°C) legyen, sótartalma kb. 0,9% -os ( fiziológiás sóoldat). Készítése egyszerű, a Rhino Horn™ kancsó 3 dl vízére 2,7 g konyhasót adagolunk (1 mérőkanál). Ha kételkedik a csapból kifolyó meleg víz minőségében, használjon forralt vizet!

1. A Rhino Horn™ kancsóba tegyen egy mérőkanál (2,7 g) konyhasót. Kizárólag konyhasót, vagy tengeri sót (NaCl) használjon, semmi esetre sem sópótlót, vagy ízesített sót!

2. Az edénykét töltse tele testhőmérsékletű vízzel (kb 37°C - ez a víz, a kéz belemeritésekor, eléggé melegnek tünik). A kancsót felrázhatja, vagy a vizet pl. a mérőkanállal megkeverheti, hogy a só hamarabb felolvadjon. Az esetben, ha a vízvezetéki víz nagyobb mennyiségű gázt tartalmaz, hagyja kissé állni, hogy a gáz elillanjon belőle!

Salt and WaterOrröblítés

Igyekezzen pontosan betartani az alábbi útmutatást!

3. A kancsó kivezető csövét nyomja oldalról az orrnyíláshoz - nem előlről - úgy nyomja oda , hogy az orrnyílást, a tölcsér csúcsa, bezárja! Az oldatnak ebből az orrnyílásból nem kellene kifolynia! Ha úgy érzi, hogy orrnyílása be van dugulva, kezdje a kevésbé bedugult orrnyílással!

4. Lélegezzen a szájon keresztül! A szájnak nyitva kell lennie! Az öblögetés alatt nem lehet az orron keresztül lélegezni!

5. Enyhén hajoljon előre úgy, hogy feje a mosdó felett legyen, s az álla - lehetőség szerint irányuljon a mellkasa felé - ne legyen előre kinyomva!

6. A fejét fordítsa oldalra, tehát oldalra fog nézni! A kancsót lassan döntse meg, s így a víz hamarosan, spontán módon átáramlik az orr belsejébe és a másik orrlyukon keresztül kifolyik.

7. Mikor a kancsó kb fele átfolyt, emelje fel a fejét és az edényt távolítsa el! A víz nagyobb része az orrából magától kifolyik, a maradékot orron keresztüli kilégzéssel, vagy enyhe orrfúvással eltávolíthatja.

8. A maradék oldatot használja fel a másik orrlyuk öblítésére!

Az orrból a vizet, teljesen el kell távolítani!

Az öblítés befejeztével, az orrüregben nem szabad víznek maradnia! Ez különösen téli időszakban okozhat problémákat! A folyadék teljes eltávolításához, általában, elég kifújni az orrát! Ha viszont az orrüregekben még maradt víz, az alábbiak szerint járjon el:

9. Hajoljon előre úgy, hogy a feje arccal lefelé nézzen! A fejét fordítsa oldalra és fújja ki az orrát a fenti orrlyukon keresztül!

10. A fejét fordítsa arccal a padló felé, s újra fújja ki az orrát ugyanazon az orrlyukon keresztül! Szükség esetén, ezt a lépést néhányszor ismételje meg!

11. A 9. és a 10. lépést, a másik orrlyukkal is ismételje meg!

12. Ezt követően egyenesedjen fel és néhányszor, az orrán keresztül, be- és kilélegezzen!

Fontos: A kilélegzés és az orrfújás alatt ne legyen olyan erős, hogy a fülében is érezze! Az orrfúvás alatt az egyik orrlyuk mindig szabad legyen!

Cleaning
A Rhino Horn™ kancsó tisztítása

Használat után a Rhino Horn™ kancsót alaposan öblítse ki és hagyja megszáradni! A plaszt száraz felületén sem vírusok, sem baktériumok nem tudnak életben maradni! Időnként ajánlatos a kancsót forró vízzel, esetleg mosogatógépben mosni.

A kancsót ( nem a mérőkanalat!) kb.3 percig tartó, vízben való kifőzéssel lehet fertőtleníteni. A lerakódások ecettel eltávolíthatók.

Az orvosok véleménye szerint, a Rhino Horn™ kancsót olyan személyes hygiéniai segédeszköznek lehet tekinteni, mint a fogkefét. Tehát ajánlatos, hogy mindenkinek meg legyen a saját kancsója!

Valamit rosszúl csinálok?

Probléma: a víz nem folyik ki a másik orrlyukon keresztül.

Ennek két oka lehet:

1. Az orra be van dugulva, ugyanis az orr nyálkahártyája duzzadt. Az esetben, ha nem tud az orrlyukon keresztül lélegzeni, a víz sem folyik át rajta. A langyos, sós víz, viszont nyugtató hatással bír a nyálkahártyára, tehát a bedugult orr fokozatosan átjárhatóvá lesz. Ezért, hagyja a vizet az orrlyukban kb. 5 másodpercig! Ezt az eljárást ismételje meg a másik orrlyukkal is, s itt is hagyja az oldatot néhány másodpercig az orrlyukban! Ezeket a lépéseket ismételje felváltva mindkét orrlyukkal egészen addig, mig a víz át nem kezd folyni! A nyugtató hatást átmenetileg, az oldat magasabb sótartalmával növelheti - pl. 1,5 mérőkanál, vagyis hipertóniás oldat applikációjával!

2. Az esetben, ha a Rhino Horn™ kancsó kivezető csövét nem megfelelő szög alatt tartja, esetleg a csövet az orrfalhoz nyomja, a víz egyáltalán nem folyik az orrlyukba.

Probléma: A víz a szájból a torokba folyik.

Oka: Az állát, valószínüleg, túlságosan előre tolta. Az orröblögetés alatt ajánlatos az állát, feje enyhe előrehajlása mellett, a mellkasra nyomni. Viszont bizonyos mennyiségű oldat esetleges lenyelése nem jár egészségügyi kockázattal!

Probléma: Az öblögetés éget, vagy másképpen kellemetlen.

Oka: A só alacsony koncentrációja a vízben, az orr belsejében nyomás és égetés érzését váltja ki. Túlságosan sok só, vagy hideg víz, szintén kellemetlen érzésekkel jár. A víz ne legyen túlságosan meleg sem, az ajánlott vízhőmérséklet 37°C (az ilyen víz, a kézzel való érintésre, viszonylag meleg). A só megfelelő koncentrációját azzal éri el, ha a vízzel teli kancsóban, felold egy mérőkanál sót.

Az orr öblítése a Rhino Horn™ kancsó segítségével, a váladék, por és idegen testek orrból való eltávolításának könnyű és kimélő módszere. Egyszerű kivitelezés, minimális mellékhatás kockázat. Ez az eljárás nagyon hatásos a felső légutak prevenciójánál és gyógyításánál, ugyanúgy az orrmelléküregek akut és krónikus gyulladásainak a gyógyítása terén.

Az orröblítés Rhino Horn™ kancsó segítségével csökkenti az allergia tüneteit a virágporra és a porra allergiás személyeknél.

Segít terhes nőknek, akiknek a hormonális változások következtében, az orruk el van dugulva.

Az orrcseppek gyakori használata megkárosíthatja a nyálkahártyát. Ezzel ellentétben, a sósvíz természetes nyugtató hatással van a nyálkahártyára, s ellenállóbbá teszi vírusokkal és baktériumokkal szemben. Az orröblítés stimulálja a légzőszervek természetes tisztító mechanizmusát, s hozzájárul a nyálka és az idegen testek tüdőből való eltávolításához.

Milyen gyakran használhatom a Rhino Horn™-t?

A Rhino Horn™-t naponta lehet használni. Különös körülmények között - pl. a levegő magasabb allergén virágpor tartalma, erős megfázás, vagy az orrüregek akut gyulladásos megbetegedése esetén - az orröblítés naponta 2 - 4x ajánlott. Normális körülmények között, mikor az öblítést preventív és hygiéniai okokból végzi, elegendő naponta egyszer.

Gyártja: Yogaprosess AS, Ruselokkveien 50, N-0251 Oslo, Norvégia

Forgalmazó:

VLX international s.r.o.

Bohumila Kavky 933
CZ-252 43 Průhonice
Cseh Köztársaság
E-mail: info@rhinohorn.hu
www.rhinohorn.hu

Kemény, reciklálható és környezetkímélő plasztból (PEHD) készült.

Tervezése Norvégiában. Gyártva Vietnámban.

A CE tanusítja, hogy a termék megfelel a 93/42/EGK számú, az orvostechnikai eszközökre vonatkozó irányelveknek.