Informasjon om Rhino Horn / Nesehorn

Neseskylling med NesehornetTett nese?
Forkjølelse?
Luftveisallergi?
Bihuleproblemer?

-

Forfriskende og behagelig
nesehygiene – anbefalt av leger

Behagelig og forfriskende...

Alle vet at tårer er salte. Det er også nesens slimhinner. Vannet til neseskylling skal derfor være både salt og lunkent. Da blir det enkelt og meget forfriskende å skylle nesen – det er som en indre, lett rensende dusj.

Du bruker vanlig koksalt, ikke seltin eller salt som er tilsatt jod, løser det opp i behagelig varmt vann og heller vannet inn i det ene neseboret, slik at det renner ut gjennom det andre. Det samme gjentas fra den andre siden.

Forebygger og behandler...

Er du plaget av tett nese, forkjølelse, bihulebetennelse eller allergi i luftveiene, er neseskylling med lunkent saltvann et enkelt, rimelig og behagelig middel. Det renser nesen, avspenner slimhinnene og gjør dem mer motstandsdyktige overfor bakterier og virus.

Enkelt - og det virker!


1. En måleskje salt ...

1. En måleskje salt ...
Saltvann er naturlig for slimhinnene. Ingen kjemikalier – ingen bivirkninger.

2 ...lunkent vann ...

2. ...lunkent vann ...
Fyll Nesehornet med lunkent vann. Da blir neseskylling behagelig og forfriskende.

3 neseskylling...

3. neseskylling
Nesen renses, slimhinnene avspennes, sansene skjerpes. Vannet renner igjennom av seg selv

4 ...og tørking

4. ...og tørking
Nesen tømmes for de siste dråper. Resultat: Åpen nese, pollen og støv er fjernet. - En god følelse.

 

Har du allergi i luftveiene hjelper neseskylling, fordi det varme saltvannet skyller bort støv og pollen.

Er du plaget med bihulene, er neseskylling et naturlig og effektivt alternativ eller supplement til medisin. Det varme saltvannet renser slimhinnene, åpningene inn til bihulene og selve bihulene. Det forebygger mot bihulebetennelse og hjelper kroppen til å bli raskere ferdig med det.

Er du forkjølet, vil det varme saltvannet avspenne slimhinnene og rense nesen for slim slik at du får åpnet nesen og kan puste fritt.

For mange blir neseskylling en naturlig del av morgenstellet - en forfriskende start på dagen!

Hvorfor bruge Rhino Horn?

Bruk av Rhino Horn / Nesehorn lindrer vanlige plager som tett nese ved forkjølelse. Fjerner slim og hevelse i slimhinderne avspennes. Det åpner nesen. Rhino Horn blir snart en god venn for mennesker med astma eller luftveisallergi grunnet pollen eller støv. Bruk af Rhino Horn er en effektiv behandling av akutt bihulebetennelse og vil også lindre godt ved behandling av kronisk bihulebetennelse.

Gravide får lett hevede slimhinner i nesen og vil ha god gavn av Rhino Horn. For dem som snorker, vil neseskylling før sengetid være en hjelp (ikke minst for partneren). Efter en neseoperasjon er neseskylling med saltvann obligatorisk.

Selv alvorlige luftveissykdommer som cystisk fibrose, KOLS og ciliær dyskinesi lindres ved bruken af Rhino Horn.

De fleste synes at det er skønt å ta en dusj av den enkle grunnen at det virker forfriskende og oppkvikkende. En indre dusj med Rhino Horn gir samme effekt.

Anbefales av øre- nese- halsleger

Leger uttaler:

«Neseskylling med lunkent saltvann fjerner lett og skånsomt skorper og urenheter i nesen. Det er enkelt å gjøre og uten skadelige bivirkninger.
Neseskylling har vist seg å være svært effektiv i forebygging og behandling av bihulebetennelse og er også et nyttig bidrag i behandlingen av kronisk bihulebetennelse.

Pollen- og støvallergikere kan i mange tilfeller redusere sine plager ved bruk av neseskylling.»

Anbefalingen er underskrevet av følgende øre- nese- hals-spesialister:

Overlege Oda I. S. Tranow, Drammen
Overlege Bertel Kapstad, Drammen
Kst. overlege Tov Røysland, Gjøvik
Lege Tormod R. Hagen, Drøbak
Bedriftslege Helge Husbyn, Oslo
Lege Morten Moen, Hamar
Allmennpraktiserende lege Sissel Gravrok, Trømsø

Overdreven bruk av nesespray nedbryter slimhin-nene. Saltvannet gjør derimot slimhinnene mer motstandsdyktige overfor angrep av virus og bakterier. Det varme saltvannet stimulerer også luftveissystemets naturlige selvrensemekanisme. Det øker transporten av slim og partikler ut av lungene.

Norsk folkekultur og yoga

Neseskylling er både en del av folkemedisinen mange steder på jorden og samtidig etablert som en anerkjent og naturlig behandling av neseplager i det medisinske fagmiljøet.

I Norge er metoden kjent i fiskermiljøer.

Hos afrikanske stammer sies neseskylling «å rense tankene» (gi klarhet i hodet). I yoga er neseskylling en gammel kjent del av renselsesprosessene.

Nesehorn

Rhino Horn / Nesehorn - et sikkert produkt

Rhino Horn / Nesehorn er designet av Per Peo Olsen som er daglig leder av YOGAPROSESS AS.
Rhino Horn er fremstilt av rent PEHD (polyethylene high density), som er et miljøvennlig og resirkulerbart materiale. Rhino Horn produseres ifølge ISO 13485:2003, et internationalt kvalitetssertifikat for produksjon av medisinsk utstyr. Blått og rødt Rhino Horn, Rhino Horn Junior og måleskjeerne har gjennomgått en analyse som kalles REACH 168, definert av EU’s program for at oppdage og registrere farlige kjemikalier. Rhino Horn inneholder verken phthalater, bisphenol A eller noen andre av de 168 SVHC-stoffer (substances of very high concern). Rhino Horn er et rent og sikkert produkt.
Rhino Horn er CE-merket som et klasse 1 medisinsk utstyr ifølge EU-direktivet 93/42/EEC og er tildelt et Free Sales Certificate af det norske Helsedepartementet.

Det følger en grundig bruksanvisning med hvert Nesehorn.

Nesehorn-symbol

Nesehorn produseres og distribueres av YOGAPROSESS AS.